Profielfoto Gijs Horvers

Gijs Horvers

"Indrukwekkend verhaal van Gijs Horvers, die vertelt welk verdriet en welke mogelijkheden autisme hem geeft. Onthoud die man, die naam! Heel goed!" (Malou van Hintum - journalist & publicist)

Gijs Horvers (1978) denkt niet in beperkingen. Hij gelooft in mensen en in mogelijkheden.

Als een bevlogen mens, ervaringsdeskundige en professional zet Gijs zich in voor mensen met autisme. Hij is coach, spreker en projectmedewerker met een eigenzinnige stijl: soms ontroerend, soms humoristisch, altijd ontwapenend en innemend. Zo beweegt hij mensen om anders te gaan denken, werken en praten.

In zijn lezingen - al honderden sinds 2010 - laat Gijs mensen anders kijken naar autisme. Ook is hij beschikbaar als dagvoorzitter of gastdocent. Daarnaast begeleidt hij vele mensen in hun individuele proces naar een fijner leven met autisme.

Als projectmedewerker levert hij een eigenwijze bijdrage over autisme en ervaringsdeskundigheid. Hij werkt(e) onder andere voor de netwerkborrels Iets Drinken, de beeldvormingscampagne van Autisme Ten Top, het kenniswerk autisme Overijssel, stichting Vanuit autisme bekeken, en de Nederlandse Vereniging voor autisme.

In 2013 zagen we Gijs dagelijks op de landelijke tv in een commercial van de SIRE campagne voor openheid over psychische kwetsbaarheid. Daarnaast was hij te zien in enkele tv-programma's over autisme, zoals het NCRV programma "Achter de Voordeur".

Samen met Marjon Kuipers schreef Gijs het boek 'Plan B: een vernieuwende handreiking voor autisme en communicatie'. Tot 2018 was hij als co-trainer betrokken bij de trainingen van de Autismeacademie.

Zijn werk werd onder andere gewaardeerd met de Autismeprijs Overijssel, de Roos van Elisabeth en een nominatie voor de Gouden Venus van Milo en de Shakingtree Award van het ministerie van VWS.

Op YouTube zijn diverse filmpjes te vinden van Gijs.

Gerelateerd aanbod

Gerelateerd aanbod