Maxi-kit met app

LINKX: Speel en leer. Voor kinderen met een taalachterstand

Speelkit met een gratis app en interactieve houten tags. Hiermee kun je gesproken woorden, afbeeldingen en plekken met elkaar verbinden en van alles leren benoemen: voorwerpen, kleuren, emoties en nog veel meer... Je tovert zo jouw huis, behandelkamer of klas om in een spannende, leerzame en avontuurlijke speelwereld voor kinderen!

Ouders en professionals weten het beste wat kinderen nodig hebben om te groeien. Daarom bepaal jij zelf met welke woorden kinderen spelen, door dit zelf in te spreken. De woorden kan je keer op keer veranderen, en zo sluit je dus aan bij de mogelijkheden van ieder kind.

Je maakt een eigen spel eenvoudig en snel door zelf een woord in te spreken met LINKX-app en tags te verbinden met voorwerpen of plekken. Je kunt daarnaast ook een afbeelding, pictogram of tekst toevoegen om kinderen visueel aan te spreken en abstractere begrippen te oefenen.

Het kind gaat op avontuur en 'linkt' de smartphone of tablet met de houten tags. Dichtbij een tag verschijnen op het scherm kleurige bubbels en speelt het ingesproken woord af. Dit kan het kind eindeloos herhalen wanneer hij of zij dit wil door de bubbels kapot te prikken. Elke keer speelt het woord opnieuw af!

De ontwerpster van LINKX schreef een proefschrift over hoe ontwerpers kunnen leren van ontmoetingen met kinderen met autisme en hun verzorgers. Zij ontwikkelde ook De Tovertafel Unique; een nieuwe zorg- en onderwijsinnovatie voor kinderen met een autismespectrumstoornis.